Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Schrijver in de klas!

25 maart 2021

Het was afgelopen maandag feest! De groepen 1 t/m 5 van de Antoniusschool Schagen kregen een bekende schrijver in de klas. Nou ja, niet in het echt, want dat kan natuurlijk niet vanwege Corona! Maar online, via het digibord. Met hulp van De Schrijverscentrale werden we in contact gebracht met Ted van Lieshout.

Verschillende boeken geschreven

Ted van Lieshout is niet alleen schrijver, maar ook beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Hij schrijft voor jonge kinderen maar ook voor volwassenen en heeft zelfs verschillende prijzen gewonnen zoals de Zilveren Griffel. Ted van Lieshout is vooral bekend om zijn ‘Boer Boris boeken’. Ted schrijft ook voor ‘Sesamstraat’ en ‘Het Klokhuis’. De boeken hebben wij uit de bibliotheek gehaald en samen gelezen om ons goed voor te bereiden.

 

Ook hebben we informatie op de Ipads opgezocht en filmpjes op internet bekeken. Tijdens het online bezoek vertelde Ted veel over zijn eigen werk en de kinderen konden vragen stellen.

Hoe maak je een boek?
In de klas hebben we aandacht besteedt aan het proces tot het maken van een boek. Hoelang duurt het om een boek te schrijven? En als het boek klaar is, hoelang duurt het dan voordat het in de winkel ligt? En ook wilden de leerlingen alles weten over degene die de tekeningen tekent in het boek, de illustrator. Zijn ze eigenlijk wel vrienden? En wat als Ted de tekeningen eigenlijk helemaal niet mooi vindt? Wat gebeurt er dan?
 


Wereld beter begrijpen

Tussendoor gaf Ted de leerlingen een workshop tekenen. Iedereen ging met een zelfgemaakte tekening naar huis. Door veel te praten over boeken, stimuleren we het lezen. En door veel te lezen, begrijp je de wereld beter! Het was een geslaagde ochtend!

 Nieuwsarchief