Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Kunstroute

05 oktober 2020

24 augustus was de opening van de KUNSTWEKEN op de Antoniusschool in Schagen. Iedereen die wilde kon op de foto met een levensgroot schilderspalet.

Elke klas had een eigen kunstenaar waar veel over is gelezen, gekeken en gemaakt natuurlijk. Wat kunstenaars die de revue passeerden, Van Gogh, Miro, Keith, Matisse en Mondriaan.

 

In de Cultuurschuur en bij de technieklessen hebben we ook niet stil gezeten.

Elke leerling heeft individueel eerst het materiaal gekozen en daarna… aan de slag. Als je voor hout koos zocht je verder de materialen die je nodig hebt, kleinere stukken hout, doppen, spijkers in verschillende lengtes, mozaïek stukjes etc.

 

Voor het maken van een kunstwerk van speksteen heb je weer hele andere materialen nodig. Grove, fijne en een puntvijl. Schuurpapier in verschillende maten en als laatste schuurpapier (2000 ) voor onder water. Dan zie je hoe mooi de kleuren van de steen echt zijn. En hoe glad uiteraard want dat is toch het allerbelangrijkste voor de leerlingen. “ Is jouw steen al gladder dan die van mij” “Oh je bent al ver, het gaat goed!”

We hebben met strakke lijnen gewerkt door de ondergrond af te plakken met schilders tape, sierlijke lijnen, verschillende vormen en dieren, abstract werken, creaties uit allerlei games, aquarel, te veel om op te noemen.

 

Kunstwerken ontstonden ook heel spontaan, zoals de gelukstaart van Stef en juf Ireen. “ Stef, wat vind jij leuk om hierop de maken?”

Gewoon stokjes met een lintje juf, iets gezelligs!” En zo gebeurde het….

Bij de technieklessen ontstonden er prachtige boten gemaakt van hout, met een mooie schuine voorkant en een kajuit erop.

Parachutes werden gemaakt en daarna de uitdaging….

Welke parachute bleef het langste zweven door de lucht?

 

 

Na al het harde werken moest er natuurlijk een Kunstroute komen om de fantastische kunstwerken te showen. Ouders, verzorgers, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s wat fijn dat jullie er waren!

De opkomst was geweldig!

Ieder kind een kunstenaar, dat zijn alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van de Antoniusschool in Schagen!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ria Hoekstra en Ireen Veldman

 Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool Schagen

Kievitlaan 25

1742 AB SCHAGEN

Tel.: 0251 655 771

e-mail: antoniusschool@aloysiusstichting.nl