Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Het Klasse kwekers project

17 juni 2020

Plantjes

Een tijdje geleden heeft Sygenta Flowers op onze school plantjes beschikbaar gesteld. We wilden daarmee laten zien dat we de beste kwekersklas konden worden van Nederland. Daarbij moesten we het groeiproces op de meest originele manier vast te leggen. We hadden genoeg plantjes zodat iedere leerling er een aantal heeft gekregen. De klassen kregen een handleiding, bloempotjes en potgrond zodat ze goed voorbereid aan de slag konden gaan. De opdracht vanuit Syngenta duurde tot 29 mei en bestond uit 2 delen:

Vastleggen van de groei: Hoe verandert zo’n klein plantje nu precies in een mooie bloeiende tuinplant? Daarbij moesten wij als school een zo originele manier de groei van de planten vastleggen bijv. door een fotocollage of knutselwerk maken. Hiermee houden de medewerkers van Syngenta Flowers op de hoogte.

Het organiseren van een bloemenveiling: Als het werk van de kweker gedaan is, dan wordt het tijd om de planten te verkopen! De klassen of de school konden een bloemenmarkt of veiling organiseren, waarbij de opbrengst naar een goed gaat. Het doel mochten wij zelf bepalen.

Bij het volbrengen van de opdrachten konden wij een rondleiding in de kassen van Syngenta Flowers winnen en een schoolreisje. Nou dat wilden wij natuurlijk wel!

 

Jammer genoeg heeft Corona aardig wat roet in het eten gegooid, maar gelukkig konden we de plantjes mee naar huis nemen en daar de groei van de plantjes vastleggen. Een groot deel van de plantjes zijn via een ‘stekjesmarkt’ van Groei en Bloei verkocht voor een goed doel (voor de ontwikkeling van vrouwen en meisjes in derde wereld landen).

We kregen zo nu en dan leuke foto’s en appjes binnen van leerlingen die thuis goed bezig zijn geweest. Jayden uit groep 5 heeft zelfs een mooie fotocollage opgestuurd van zijn plantjes. Top gedaan Jayden, wat mooi om te zien! Wat heb je hard gewerkt!

 

Vorige week was het project Klasse Kwekers dan eindelijk helemaal afgerond. We vonden het erg leuk om te zien dat de plantjes evengoed de juiste aandacht en verzorging kregen. Jammer genoeg hebben we niet gewonnen, maar een andere school uit Milsbeek. Misschien dat we volgend jaar weer een poging kunnen doen!

 

 Nieuwsarchief