'Vera weet de weg'

22 april 2022

Deze week is goed gestart met een workshop van juf Margriet van de bibliotheek. Het verhaal ‘Een huis voor Harry’ stond centraal. In het verhaal raakt Harry, de kat, zijn huis kwijt. Harry was een beetje lui en had eigenlijk nog nooit buiten gespeeld. De leerlingen maakten kennis met Vera, een vlinder. Vera vroeg aan Harry om samen tikkertje te spelen. Eigenlijk durfde hij niet zo goed, want hij wist de weg niet. Vera wist als vlinder heel goed de weg! Daarom besloot Harry toch samen tikkertje te spelen, maar Vera was te snel… Harry raakte alsnog de weg kwijt…

 

Samen met groep 3/4 werden we in verschillende groepjes verdeeld en hebben we verschillende opdrachten uitgevoerd. De leerlingen werkten met de iPad, waarmee ze tekeningen uit het verhaal konden scannen en vervolgens het bijpassende stukje van het verhaal door de iPad werd voorgelezen. Ze moesten daarmee zelf het verhaal in de juiste volgorde zetten.

 

Een andere opdracht was om met behulp van de Bluebots (beebot) zo te programmeren dat Vera, de weg wees naar de juiste plek. De bluebots werden ‘Vera’ de vlinder. De leerlingen pakten steeds een kaartje, op het kaartje stond een plek die terug te vinden was op een plattegrond.

 

De kinderen ervaarden leesplezier en merkten dat er verschillende manieren zijn om een boek te lezen. Het samenwerken stond centraal in de deze opdrachten. Tot slot hebben we samen het verhaal van Harry op het digibord bekeken.

Het verhaal is ook terug te vinden als digitaal prentenboek op YouTube: Een huis voor Harry digitaal prentenboek.
 

 Nieuwsarchief