De Nationale Voorleesdagen 2022

01 maart 2022

Afgelopen weken stond alles in teken van De Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen hebben we stil gestaan bij het belang van het voorlezen! Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of weinig lezen. Het voorlezen en zelf lezen is erg belangrijk om de woordenschat en de concentratie bij kinderen te vergroten. Het kan een gezellige start van de dag zijn of juist om gezamenlijk af te sluiten.

Afgelopen jaren hebben wij als school al vaker stilgestaan bij het belang van het lezen. Zo hebben wij uitgebreid meegedaan met de Kinderboekenweek waarmee we zelfs de krant hebben behaald, is er een film gemaakt over het leesonderwijs bij ons op school en hebben we zelfs ooit de Burgemeester van Schagen bij ons op school gehad om de Nationale Voorleesdagen te openen.

Tijdens deze voorleesdagen zijn tal van verschillende activiteiten georganiseerd voor de hele school. Als gezamenlijke aftrap mochten alle leerlingen met pyjama naar school en was er in elke klas een voorleesactiviteit.

 

Voorleeswedstrijd

Voor de bovenbouw werd een voorleeswedstrijd georganiseerd met een echte jury en een spannende finale! 2 leerlingen uit de onderbouw zaten samen met Intern begeleider in de jury. Aan de hand van een checklist werd er goed opgelet of er duidelijk en rustig werd voorgelezen en met de juiste klemtonen.

Uit de voorronden zijn uiteindelijk 3 leerlingen uitgekozen die tegen elkaar mochten strijden in de finale. De grote winnaar werd een leerling uit groep 6! Zij ging naar huis met een boekenbon. Alle deelnemers kregen een mooie oorkonde als herinnering.

Justin en Damian uit groep 5 zitten in de jury en nemen hun taak zeer serieus.

 

 Nieuwsarchief