Djembé workshop groepen 4/5

17 juni 2020

Afgelopen maandag was het dan zover! Meester Benito kwam bij ons op school om samen met de groepen 4 en 5 Djembé te spelen.

Meester Benito is geboren in Suriname en hij maakte al snel indruk met zijn mooie gouden tanden. Meester Benito is zelf ook werkzaam in het basisonderwijs geweest. Nu werkt hij op het Horizon College in Alkmaar, geeft huiswerkbegeleiding en schrijft boeken. Daarom wist hij precies met zijn humor en geduld de kinderen enthousiast te maken.

Nou, daar was niet veel voor nodig hoor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf de eerste minuut was het een succes. De workshop duurde ongeveer een uur. Samen met de groep gingen we aan de slag met het bespelen van verschillende ritmes uit Afrika en de Caraïben. Na een korte introductie van de basistechnieken gingen wij aan de slag. We hebben gedanst en samen gezongen. Daarna ging de groep in kleine groepjes van 3 kinderen een muziek- dans stukje instuderen voor de hele groep. De anderen mochten daar weer een tip of top op geven. Iedereen heeft goed naar elkaar geluisterd en iedereen ging geduldig aan het werk. We zagen creatieve werkstukjes. Het samenwerken in groepjes is natuurlijk best wel ingewikkeld en natuurlijk is het ook heel spannend om voor de hele groep op te treden. Maar door een plezierige sfeer, verliep dit prima! De kinderen hebben veel plezier deze workshop ervaren!

Meester Benito Bedankt!

 Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool Schagen

Kievitlaan 25

1742 AB SCHAGEN

Tel.: 0251 655 771

e-mail: antoniusschool@aloysiusstichting.nl