Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Doe de bieb

12 juli 2021

Inmiddels weten we wel dat door te lezen niet alleen de leesvaardigheid omhooggaat, maar ook de leervaardigheid. Kinderen leren door het lezen zich beter te concentreren. De bibliotheek biedt ons diverse mogelijkheden voor het basisonderwijs om het lezen leuk te maken.

Bieb Totaal
Onze school heeft de module Bieb Totaal gekozen. Daarbij hoort een eigen klassenpas en een lesprogramma voor iedere klas, gericht op leesbevordering en/ of digitale geletterdheid. Door Corona konden deze lesprogramma’s niet doorgaan, maar op het laatste moment hebben we toch nog wat kunnen regelen. Voor groep 5 t/m 8 hadden we gekozen voor het programma ‘Green Screen’ en voor groep 1 t/m 4 een digitaal prentenboek. Afgelopen week kwam er een afgevaardigde van Kopgroep bibliotheken bij ons op school.

.


Digitale prentenboeken

In groep 3/ 4 zijn de kinderen hard aan het werk geweest met het ontdekken welke verschillende boeken er zijn. Er werd eerst geluisterd naar het verhaal en daarna naar een deel van het digitale prentenboek. Hierna volgde een gesprek over de verschillen tussen het gewone boek en het digitale boek. Het doel hierbij is om kinderen kennis te laten maken met digitale prentenboeken en plezier te beleven in het lezen.

 

Green screen
In de groepen 5 t/m 8 mochten de kinderen zichzelf monteren in een tekstloos prentenboek met behulp van een iPad, een green screen en de green screen-app. Zo leerden ze problemen op te lossen, kritisch te denken, te communiceren en samen te werken. De leerlingen mochten zelf een verhaal bedenken bij de prenten en een rol voor zichzelf hierin bedenken. Met hulp van de medewerkster van de bieb werden de kinderen wegwijs gemaakt op de iPad.

 Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool Schagen

Kievitlaan 25

1742 AB SCHAGEN

Tel.: 0251 655 771

e-mail: antoniusschool@aloysiusstichting.nl