Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Buitenspeeldag!

22 april 2021

Buiten spelen is gezond, dat weten we inmiddels allemaal. Daarom heeft onze school zich dit jaar opgegeven voor de Nationale buitenlesdag. Volgens Jantje Beton doen op 13 april 293.700 leerlingen van 1.990 scholen mee aan deze Nationale buitenlesdag.

 

Obstakel knikkerbaan

Gelukkig hoefde ik de lessen niet zelf te bedenken. In een soort van databank kon ik meer dan 100 uitgewerkte buitenlessen vinden. Er werd al snel een inspirerende les gevonden. We gaan een obstakel knikkerbaan maken!!!

 

De leerlingen startten in de eigen klas en bedachten een technisch ontwerp. Dit werd in kleine groepjes gedaan. De opdracht valt onder kerndoel 45:

‘De leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren’.

 

 

Thuis had ik al wat materialen opgezocht en meegenomen. Takjes, steentjes, draadjes, touw, elastiekjes etc. Verder werd er in de klas en op het schoolplein naar hartenlust naar extra materiaal gezocht om verbindingen te maken. De opdracht luidde: ‘Maak een knikkerbaan van 1,5 meter lang’. Er moesten tenminste 3 obstakels inzitten. Ook moest de knikkerbaan een duidelijke start en eindpunt hebben. Eindelijk konden we aan de slag. Er werd hard gewerkt. Al snel werden al die losse banen een grote knikkerbaan. Wat waren de kinderen trots op hun eigen werk!

 

Leerzame middag

In de klas hebben we ons werk van tips en tops voorzien en geëvalueerd. En meteen nieuwe plannen gemaakt voor de volgende keer. Dan gaan we een nog grotere baan maken, maar dan in de zandbak. Het samenwerken viel niet overal mee, maar uiteindelijk kwam het toch helemaal goed. Het was een leerzame middag!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool Schagen

Kievitlaan 25

1742 AB SCHAGEN

Tel.: 0251 655 771

e-mail: antoniusschool@aloysiusstichting.nl