Chocoladeworkshops

14 juni 2019

Chocoladeworkshop

Woensdag hebben we een chocoladeworkshop gedaan. 5 leerlingen van het Vandermeij college uit Alkmaar en een docent verzorgden deze les. We kregen eerst uitleg hoe de bonbons gemaakt moesten worden en daarna konden we zelf aan de slag. Het resultaat hebben de ouders/kinderen inmiddels zelf kunnen proeven. Een leerling uit groep 8 heeft een verslag van de workshop gemaakt:

 

Workshop bonbons maken

Ze kwamen binnen en stelden zich voor. Ze legden uit wat we moesten doen en nodig hadden.

Je had nodig:

Speculaas 20 koekjes

100 gram roomkaas

Gesmolten chocolade

En je moest de 20 speculaaskoekjes tot gruis rollen met een roller en dan de 100 gram roomkaas erbij doen en kneden met je handen tot een mooie bal en dan moest je kleine balletjes maken en dan moest je ze in de chocolade doen met een vork en ze er uit vissen met de vork en tegen de rand uittikken en in de koelkast uit laten harden, in een doosje doen en klaar. En ze waren super aardig.

Dit was mijn verslag (leerling uit groep 8).

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Locatie

Antoniusschool Schagen

Kievitlaan 25

1742 AB SCHAGEN

Tel.: 0251 655 771

e-mail: antoniusschool@aloysiusstichting.nl